IJs van Barlin bokbier met kaneel
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Suikerstroop:
3 dl water
100 gr suiker
150 gr blanke stroop
ijs:
2,5 dl water
2,5 dl bokbier
300 gr suiker of honing
¼ stuks citroen
1 stuks steranijs
2 el eiwit
tuillebeslag:
115 gr bloem
200 gr eiwit
200 gr poedersuiker
70 gr boter
1 stuks vanillestokje of kaneel
Bereiden
Suikerstroop
- Doe de blanke stroop, de suiker en het water in een pan.
- Breng het geheel aan de kook.
- Kook het zachtjes in.
- Koel de stroop af.
IJs
- Kook de suiker en water tot een siroop.
- Meng de siroop met het bier en het sap van de citroen.
- Laat de compositie goed koud worden.
- Draai de compositie in een sorbetière of ijsmachine.
- Als de ijsmassa bijna stijf is de eiwitten al kloppende toevoegen.
- Direct invriezen of verder verwerken.
Tuillebeslag
- Smelt de boter.
- Meng de suiker en het eiwit, los de suiker goed op.
- Spatel voorzichtig de bloem door het mengsel.
- Splijt het vanillestokje en schraap de vanille eruit (kaneel) en voeg deze bij het beslag.
- Giet voorzichtig de gesmolten boter bij het beslag en roer het goed door.
- Maak op siliconenmatjes grote of kleine platte rondjes en bak deze af in een oven van 175 C.
Sander Mol
www.ikook.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Karnemelk mousse met helder appelsaus
Flensjes met appel
Fantasie dessert van mango en frambozen
Beerenburger bavarois
Aardbeien bavarois